Inici > Blog > Respostes per tot

Respostes per tot

El canvi climàtic és un tema que està envoltat de fal·làcies, mites i notícies falses que fan que s’acabi banalitzant i se li tregui importància. A continuació detallem alguns d’aquests falsos arguments i com fer-los front:

Una persona sola no pot fer res per canviar el món!

Això no és cert, si totes les persones aporten el seu granet de sorra per combatre el canvi climàtic, junts podem aconseguir-ho. No podem aturar el canvi climàtic però sí que podem alentir el procés; plantant arbres per exemple. Un arbre pot netejar 24.000 m3 d’aire cada dia i durant el seu cicle de vida pot transformar fins a 3 tones de diòxid de carboni.

Parles del 2050? Jo ja no hi seré!

Com a responsabilitat col·lectiva ens hem de preocupar que els que sí que hi serem l’any 2050 i més endavant tinguem un planeta per viure.

Jo ja respecto el medi ambient, em moc amb transport públic!

Utilitzar el transport públic és genial ja que contamina menys que el vehicle privat i evita el col·lapse de les grans ciutats plenes de sorolls i brutícia. No obstant, pots contribuir més: viatges en avió? Recicles? Estalvies energia a casa? Els ciutadans podem aplicar nous hàbits per respectar cada dia una mica més el nostre planeta.

Un parell d’arbres no canviaran res!

Cada arbre fa la seva feina de transformar diòxid de carboni en oxigen, això vol dir que cada arbre compta. Tot i això, no només els arbres són part de la solució, sinó que hi ha diversos factors que influeixen però plantant arbres contribuïm a la millora de l’aire del planeta i podem treballar per solucionar el problema que ens afecta.