Inici > Blog > PLANTA’M, un projecte on la ciutadania i les empreses convergeixen en la lluita contra el canvi climàtic

PLANTA’M, un projecte on la ciutadania i les empreses convergeixen en la lluita contra el canvi climàtic

L’Ajuntament de Manresa ha acollit la presentació del projecte PLANTA’M, una iniciativa socioeducativa de sensibilització ambiental amb plantades populars que es realitzarà en cinc municipis de la demarcació de Barcelona durant el mes de març

Aquesta tarda s’ha presentat a Manresa el projecte PLANTA’M, una iniciativa promoguda per Verd Natura amb el suport de la Diputació de Barcelona i la producció de la Fundació Plant-for-the-Planet.

Es tracta d’un projecte socioeducatiu de sensibilització mediambiental adreçat a nens, nenes i joves amb tres objectius: transmetre el valor afegit que aporten els arbres, involucrar a empreses i escoles i lluitar contra el canvi climàtic.

En aquesta primera edició del Projecte PLANTA’M, es combinaran activitats formatives en escoles amb plantades populars a Manresa, Mollet del Vallès, Sant Sadurní d’Anoia, Olivella i Gurb.

A la presentació hi ha assistit Valentí Junyent, alcalde de Manresa i diputat delegat d’Espais Naturals i Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, que ha destacat que “iniciatives com PLANTA’M son molt bones i estan en línia d’una lluita contra el canvi climàtic en el qual hi hauríem d’estar tots involucrats” i que “el que volem és que aquesta sensibilització es materialitzi en fets concrets”.

Per la seva banda, Jordi Cardoner, conseller delegat de Verd Natura, ha explicat que “assenyalem la problemàtica del canvi climàtic però sobretot afegim la participació de la ciutadania des de dos eixos: des de l’eix que prové de l’ensenyament, de les escoles i, des de l’eix de la responsabilitat social de les empreses”.

En nom de la Fundació Plant-for-the-Planet Espanya ha intervingut el seu president, el Dr. Josep Santacreu, remarcant que “un dels grans reptes del món és el del canvi climàtic. I només a través de la col·laboració de les tres forces: l’administració, les entitats socials i les empreses, el podrem resoldre”.

Finalment, Jordi Juanós, director de la de la Fundació Plant-for-the-Planet, ha informat que “es plantaran uns 215 arbres aproximadament i la idea és que hi assisteixi el màxim de gent possible”.