Inici > Blog > Planta’m s’acomiada a Gurb amb més de 1.200 participants i 632 arbres plantats

Planta’m s’acomiada a Gurb amb més de 1.200 participants i 632 arbres plantats

Avui, diumenge 24 de març s’ha celebrat a Gurb la darrera de les cinc plantades populars. D’aquesta manera, conclou el projecte Planta’m amb 10 actuacions en el territori català a les poblacions de Manresa, Mollet del Vallès, Sant Sadurní d’Anoia, Olivella i Gurb. Per un cantó, s’han celebrat les acadèmies de formació per les escoles (explicació de què és un arbre, per què serveixen…) i, per una altre banda, s’han organitzat les plantades obertes a tota la ciutadania.

En total s’han plantat 632 arbres (de més 20 varietats autòctones) i han participat més de 1.200 persones. En totes elles ha estat present l’alcalde o alcaldessa de la població, així com els regidors i regidores de medi ambient, part important de representació d’institucions culturals i de la població.

Jordi Cardoner, conseller delegat de Verd Natura, ha agraït la participació al miler de persones que hi han pres part aquestes tres setmanes i ha avançat que aquesta és “una experiència que replicarem el proper any i esperem poder-ho fer a les diferents províncies del territori català”. També ha expressat el seu agraïment a la Diputació de Barcelona, Obra Social La Caixa, Factor Energia i Veritas, per la confiança i el suport en el projecte, així com a les autoritats de tots els municipis que s’hi han involucrat de forma personal i s’han identificat a favor de la lluita contra el canvi climàtic.

La Plantada a Gurb

L’acte a Gurb ha comptat amb la presència de l’alcalde Joan Roca i Tió; Pere Miralpeix, regidor de Governació i Medi Ambient; Pere Molist, regidor de Cultura; Josep Casassas, regidor d’Ensenyament de primària i Escola de Música; Santi Bellver, regidor d’Habitatge, i Silvia Badia, regidora de gent gran. Per part de la Diputació de Barcelona, hi ha assistit Jose Luis Herrera, tècnic de medi ambient.

La plantada ha estat promoguda per Verd Natura i conduïda a través de la metodologia de la Fundació Plant-for-the-Planet, amb l’assistència del conseller delegat de Verd Natura, Jordi Cardoner, i Xavier De Caso, secretari del patronat de Plant-for-the-Planet.

Han participat en aquesta cinquena plantada una cinquantena de nens amb les seves famílies i s’han plantat quaranta arbres de fins a set varietats autòctones.

Els nens també han pogut participar en un concurs de dibuix sota el lema: “El món que vols” en el que han il·lustrat com els agradaria que fos el món en un futur.

Després de la plantada, com a cada acte, els nens i nenes han esmorzat un Snack (beguda i barreta), cortesia de Veritas.

Calidad Pascual ha assistit com a empresa col·laboradora del projecte i ha repartit aigua Bezoya i sucs Bifrutas als assistents.

L’alcalde Joan Roca i Tió ha declarat que “a Gurb és molt important la part medi ambiental. Hem de cuidar el país entre tots per les generacions futures” i ha agraït poder participar en aquest projecte i als sponsors «que han fet possible que aconseguim equipar a la zona verda d’una nova generació d’arbres per tot el municipi”.

Finalment, ha destacat que «a Gurb hi ha una sensibilització important amb la recollida de residus. Estem intentant que el triatge es faci directament des de casa”.