Inici > Blog > Un matí d’èxit a Sant Sadurní d’Anoia plantant amb els més joves

Un matí d’èxit a Sant Sadurní d’Anoia plantant amb els més joves

En el marc del projecte PLANTA’M, que va ser presentat en roda de premsa el passat dia 4 de març a l’Ajuntament de Manresa i que es durà a terme durant tot el mes de març en cinc municipis de Catalunya, ha tingut lloc avui, la tercera edició a la localitat de Sant Sadurní d’Anoia.

L’acte, ha comptat amb la presència de l’alcalde de Sant Sadurní d’Anoia, Josep Maria Ribas i Ferrer, i del regidor de Medi Ambient, Toni Sisternas; per part de la Diputació de Barcelona hi ha assistit Blanca Martínez de Foix, cap de l’oficina tècnica d’Educació i Promoció Ambiental.

La plantada ha estat promoguda per Verd Natura i conduïda a través de la metodologia de la Fundació Plant-for-the-Planet, amb l’assistència del conseller delegat de Verd Natura Jordi Cardoner i Jordi Juanós, director de la Fundació Plant-for-the-Planet.

Han participat en aquesta tercera experiència una setantena de nens amb les seves famílies i s’han plantat cent vint arbres de fins a 14 varietats autòctones.

Els nens també han pogut participar en un concurs de dibuix sota el lema: “El món que vols” en el que han il·lustrat com els agradaria que fos el món en un futur.

Josep Maria Ribas ha declarat que “la gent coneix Sant Sadurní d’Anoia pel cava però a part d’importació i exportació de cava, també venem i exportem el territori” i ha destacat que “és primordial ensenyar als nens perquè ells ensenyen moltes coses als pares”. Per a l’alcalde, “no es tracta de fer una plantada i oblidar, sinó de recordar setmanalment que hem de cuidar el medi ambient”.

Per la seva banda, el regidor de Medi Ambient ha apuntat que “el més important és que involucrem a la gent jove i la base s’ha de construir des de baix de tot, i les escoles son el referent”.

La propera “plantada” tindrà lloc dissabte 23 de març a l’Avinguda Mas Milà al municipi d’Olivella.

El cicle es tancarà diumenge 24 de març amb la plantada a Gurb (Parc del carrer de la Cerdanya).