Inici > Blog > Plantada a Mollet, en el marc del Projecte Planta’m

Plantada a Mollet, en el marc del Projecte Planta’m

En el marc del projecte PLANTA’M, que va ser presentat en roda de premsa el passat dia 4  a l’Ajuntament de Manresa i que es durà a terme durant tot el mes de març en cinc municipis de Catalunya, ha tingut lloc avui, la segona edició a Mollet del Vallès.

L’acte ha comptat amb la presència de l’Alcalde de Mollet, Josep Monràs, i del regidor de Medi Ambient d’aquesta localitat, Josep Garzón. Per part de la Diputació de Barcelona, hi ha assistit Inma Pruna, gerent de Serveis de Medi Ambient.

La plantada ha estat promoguda per Verd Natura i conduïda a través de la metodologia de la Fundació Plant-for-the-Planet, amb l’assistència del conseller delegat de Verd Natura, Jordi Cardoner; Silvio Elias, conseller delegat de Veritas, un dels sponsors del projecte, i Jordi Juanós, director de la Fundació Plant-for-the-Planet.

Hi ha participat una seixantena de nens amb les seves famílies i s’han plantat més de seixanta arbres de fins a 12 varietats autòctones. Els nens també han pogut prendre part en un concurs de dibuix sota el lema: “El món que vols” en el que han il·lustrat com els agradaria que fos el món en un futur.

D’entre els participants, hi han assistit membres de la penya blaugrana de Mollet del Vallès, a més a més d’un equip de futbol local amb nens d’entre 10 i 12 anys.

L’alcalde Mollet ha apuntat que “els joves que estan avui aquí tindran responsabilitats de futur amb el medi ambient, per tant, cal que estiguin conscienciats de que un petit arbre, pot fer quelcom més que a vegades projectes molt grossos” i també que “des de l’Ajuntament de Mollet del Vallès estem absolutament compromesos i des de l’àmbit educatiu fem créixer aquestes polítiques mediambientals”.

Segons Monràs, “no podem esperar més. Cal enviar el missatge de tenim la nostra pròpia responsabilitat per treballar per un futur millor i ahir es va demostrar amb milers de joves de tot el món que van sortir al carrer per reclamar mesures mediambientals contundents”.

Per la seva banda, el conseller delegat de Verd Natura, va explicar que “el que volem fer amb Planta’m és sensibilitzar des d’una vesant socioeducativa, per això actuem a les escoles amb Plant-for-the-Planet i també amb un programa que involucri a la ciutadania, des dels més joves fins als més grans”. Per a Cardoner “es tracta d’una convergència entre l’ensenyament i la formació professional a les empreses”.

Finalment, ha recordat que“també hi ha un programa de dibuix, un taller anomenat El mon que vols, i veiem com els nens de fins a 15 anys ens demanen a través del dibuix el mon que ells desitgen. Aquests grafismes s’interpretaran posteriorment per experts i en treurem una conclusió”.

La propera “plantada” tindrà lloc diumenge 17 de març a Can Mas de la Riera a la localitat de Sant Sadurní d’Anoia.

El cicle es tancarà el cap de setmana del 23 i 24 de març als municipis d’Olivella (Av. Mas Milà) i de Gurb (Parc del carrer de la Cerdanya) respectivament.