Inici > Blog > Plantada a Manresa en el marc del Projecte Planta’m

Plantada a Manresa en el marc del Projecte Planta’m

Al marc del projecte PLANTA’M, que va ser presentat en roda de premsa el passat dia 4  a l’Ajuntament de Manresa i que es durà a terme durant tot el mes de març en cinc municipis de Catalunya, ha tingut lloc avui la primera edició a la Riera de Rajadell, al barri “el Xup” de Manresa.

L’acte, ha comptat amb la presència de l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent; el regidor de Medi Ambient, David Gallart, i la gerent de Serveis de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, Inma Pruna.

A l’acte, que ha estat promogut per Verd Natura i conduit a través de la metodologia de la Fundació Plant-for-the-Planet, hi han assistit també el conseller delegat de Verd Natura, Jordi Cardoner; Josep Santacreu, president de la Fundació Plant-for-the-Planet i la sempre activa Sor Lucía Caram.

Han participat d’aquesta primera experiència un centenar de nens amb les seves famílies i s´han arribat a plantar més de cent arbres de fins a 27 varietats autòctones. Els nens també han pogut prendre part en un concurs de dibuix sota el lema: “El món que vols” amb la sorprenent imaginació i consciència dels infants.

Sor Lucía Caram ha destacat que “avui és un dia de festa en el que han vingut els nens amb els seus pares i és la millor manera de saber que estem construint un país amb bons fonaments i que millor que fer-ho plantant arbres”. També ha expressat e desig que “tant debò que el dia que siguin grans s’adonin que va començar tot amb una llavor i que sigui l’èxit i la imatge de totes les oportunitats que els hi volem donar”.

Per la seva banda, Jordi cardoner ha explicat que “és un projecte en el que tant Verd Natura com Plant-for-the-Planet hi creiem perquè vehicula els valors a través de la infància del que representa l’arbre i a través de la necessitat imperativa que hi ha en aquest món de tenir cura del medi ambient”.

Finalment, Josep Santacreu s’ha congratulat perquè “per fi hi ha una empresa com Verdvending que és sensible al canvi climàtic amb el suport d’algunes altres com son la Diputació de Barcelona, Obra Social La Caixa, Factor Energia i Veritas”. També ha recordat qeu  “la Fundació Plant-for-the-Planet està intentant conscienciar als nens i joves per que s’impliquin des d’aviat a tenir cura de l’entorn”.

La propera “plantada” tindrà lloc el dissabte 16 de març als Talussos de Mollet del Vallès i el diumenge 17 de març a Can Mas de la Riera a la localitat de Sant Sadurní d’Anoia.

El cicle es tancarà el cap de setmana del 23 i 24 de març als municipis d’Olivella (Av. Mas Milà) i de Gurb (Parc del carrer de la Cerdanya) respectivament.