Inici > Blog > PLANTA’M, que hi guanyem tots!

PLANTA’M, que hi guanyem tots!

Sovint ens preguntem qui assumeix la responsabilitat del benestar social i mediambiental en una comunitat. Assumir responsabilitats no és tan freqüent com exigir-les. Tot i això, calen emprenedors que articulin les capacitats privades amb les necessitats públiques i la bondat de les accions fundacionals. Un còctel guanyador.

Podríem també discutir sobre quines són realment les necessitats públiques, i ordenar-les per prioritats en funció de cada territori, de cada comunitat, de cada país, de cada continent. Les necessitats alimentàries bàsiques a l’Àfrica difereixen de les necessitats tecnològiques en societats de renda elevada i amb nivells de benestar alts com el Japó.

Si alguna de les necessitats pot ser qualificada de global, és a dir d’interès per a tothom, és la lluita contra el canvi climàtic. Les incessants i sobredimensionades emissions de diòxid de carboni a l’atmosfera estan perjudicant greument el nostre planeta. Ho sabem, però no actuem.

Al segle XX, les empreses eren mers espais de producció de béns i serveis. Avui són altaveus de les voluntats de l’entorn en què desenvolupen les seves activitats. Ens ajuden a deixar de fumar, promouen l’alimentació sana, incentiven la pràctica de l’esport i, per què no, lluiten contra el canvi climàtic. Totes aquestes actuacions els aporten un triple win-win-win: guanya el treballador, guanya l’empresa, guanya el planeta.

D’altra banda, les Escoles. Els nostres fills es formen i eduquen en aquests conceptes, incorporant-los com a valors fonamentals en les seves vides. Conseqüentment ens els exigeixen en l’entorn familiar: «papa recicla», «mama no fumis» …

Conclusió: rebem els mateixos missatges al treball (dels nostres caps) i a casa (dels nostres fills). Per obligació o per convicció, qui ha d’acabar guanyant som tots.

PLANTA’M es defineix com a eina de transformació social en el marc socioeducatiu, ressaltant la importància dels arbres en la lluita contra el canvi climàtic i involucrant-hi les empreses a través de les veus dels que demà seran els nostres governants, els nens.